Fulbrajt stipendije za doktorande

03/05/2017 12:01

Fulbrajt stipendije za doktorande

Raspisan je konkurs za dodelu stipendija za istraživački boravak za doktorande u okviru Fulbrajt programa za školsku 2017/2018. godinu.

Konkurs je objavila ambasada Sjedinjenih Američkih Država, a namenjena je za letnji semestar akademske 2017/2018. godine, odnosno u periodu od januara 2018. godine.

Istraživačke oblasti

Program stipendija otvoren je za kandidate upisane na doktorske akademske studije na univerzitetima u Srbiji i omogućava boravak u trajanju od šest do devet meseci za realizaciju istraživanja u okviru rada na doktorskoj tezi u sledećim oblastima: poljoprivreda, američka istorija, američka književnost, američke studije, antropologija, arheologija, biologija, hemija, komunikacije, kompjuterske nauke, ekonomija, obrazovanje, inženjerstvo, životna sredina, geografija, geologija, informatika, novinarstvo, bibliotekarstvo, lingvistika, matematika, filozofija, fizika/astronomija, političke nauke, psihologija, socijalni rad, sociologija i primenjena lingvistika.

Stipendija obuhvata školarinu i prateće troškove na univerzitetu, mesečne troškove života, zdravstveno osiguranje i međunarodnu avionsku kartu.

Više detalja o konkursu, načinu prijave i potrebnoj dokumentaciji nalazi se OVDE.

Krajnji rok za prijavu ističe 2. juna 2017. godine.

03/05/2017 12:01

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments