Ekološka svest

24/07/2020 14:38

Ekološka svest

Najzad nam je postalo jasno da ni planeta ni mi ne možemo opstati ukoliko čovek nastavi da se ponaša egoistično kao kroz prethodne vekove. Došli smo do granice ugroženosti zajedno sa prirodom i shvatili koliko smo zapravo sa njom povezani i koliko moramo da čuvamo svoje okruženje da bi smo ostali živi.

Razne simbolike pa i nova pandemija koja kao virus cilja tkivo pluća, baš kao što smo mi intenzivno uništavali pluća naše zelene planete.

Početak i zaključak priče je eko svest. Moramo svesno i brižno postupati prema prirodi, naša obaveza je da edukujemo potomstvo i sa njima zajedno čuvamo naše prirodno gnezdo, stanište naše vrste, Zemlju. Moramo biti ekološki odgovorni i sami edukovani. Krajnje je vreme za to.

Neophodno je da razvijemo ekološku svest i praktikujemo ekološku savest. Organizacija posebno posvećena ovom pitanju je WWF- World Wide Found for Nature – Svetska organizacija za prirodu. WWF nastoji da u saradnji sa partnerima rade na očuvanju biodiverziteta i smanjenju ljudskog uticaja na prirodna staništa. Ključno pitanje je pronaći praktična rešenja za zdravu planetu.

Vi možete pomoći volontiranjem, ličnim primerom i vaspitanjem i edukacijom mlađih naraštaja a možete za prirodu uvek uraditi i mnogo više kako bi ona volela vas a i vi nju više voleli i poštovali.

Budite deo rešenja i dalje se informišite na sajtu www.wwf.rs

24/07/2020 14:38

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments