Drugi “Planet Earth Fest” u Novom Sadu

21/04/2015 10:30

Drugi “Planet Earth Fest” u Novom Sadu

Festival održivog razvoja i zaštite životne sredine “Planet Earth Fest”, koji organizuje Unija studentskih organizacija, biće održan 22. i 23. aprila.

“Planet Earth Fest” namenjen je srednjoškolcima i studentima, ali i svima koji žele da se informišu o pravilnim načinima da sačuvamo životnu sredinu.

Festival će se održavati u zgradi Rektorata Univerziteta u Novom Sadu, a počeće sa radionicama i sajmom nevladinih organizacija. Dnevni program trajaće do 17 časova, a posle toga će publika imati priliku da pogledaju film o nastanku jednog od najvećih pokreta za zaštitu životne sredine i sprečavanje daljeg degradiranja klimatskih uslova.

Predsednik Unije studentskih organizacija Nikola Srdić najavio je i panel diskusije o sličnim temama, na kojima će govoriti profesori, predstavnici akademske zajednice, privatnici, predstavnici institucija, ali i studenti.

Cilj Festivala je da se među mladima podigne svest o potrebi da se zaštiti naša planeta, da im se pruži savet kako da poboljšaju energetsku efikasnost u svom domu, kako da naprave i koriste solarne kolektore, kako da recikliraju i kompostiraju organski otpad u domaćinstvu.

“Kao i prošle godine, osmislili smo još jednu ekološku akciju. Potrebno je da svaki učesnik donese neku limenku ili pet ambalažu i sve će to biti reciklirano, a u pitanju je akcija koja ima i humanitarni karakter”, rekao je Nikola Srdić.

Ideja ovog, drugog po redu “Planet Earth Festa” jeste da traje gotovo cele godine i da ekologija i eko svesno ponašanje bude način života.

“Drugi deo programa biće održan 5. i 6. juna, tad će program biti internacionalan, a očekuju se okrugli stolovi, debate, ali i rešavanje studije slučaja u vezi sa konkretnim problemima prilikom implementacije određenih zelenih tehnologija”, najavio je Nikola.

Program:

Sreda 22. april

Radionice

  • od 12 do 17 časova – Izgradnja solarnog kolektora i povećanje energetske efikasnosti u domovima
  • od 12 do 18.30 časova – NVO sajam

Projekcija filma

  • od 17 do 18 časova – Film o klimatskim promenama

Panel diskusija

  • 18.30 časova – Održivi razvoj i uloga akademske zajednice

Četvrtak 23. april

Radionice

  • od 12 do 17 časova – Kompostiranje i Eko gerila

Predavanje

  • od 17 do 17.30 časova – Zaštita od zračenja

Projekcija filma

  • od 17.30 do 18.40 časoa – Film o organskoj proizvodnji

Panel diskusija

  • 19 časova – Organska proizvodnja u Srbiji 2015-2019

Više informacija može se dobiti slanjem mejla na adresu [email protected].

Izvor: Oradio

21/04/2015 10:30

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments