DAAD програм RISE Worldwide 2020

30/08/2019 13:17

DAAD програм RISE Worldwide 2020

Program Nemačke službe za akademsku razmenu (DAAD) RISE Worldwide 2020 pruža šansu srpskim univerzitetima da se umreže sa kolegama iz Nemačke.

Ovaj program funkcioniše tako što strane/srpske istraživačke grupe, laboratorije i doktorandi mogu da apliciraju da ugoste veoma motivisanog i kvalifikovanog studenta iz Nemačke koji će asistirati u istraživanju, laboratorijskom radu i pisanju projekata. Nemački studenti su iz oblasti biologije, hemije, fizike, inženjeringa, geo nauke (zaštita životne sredine, poljoprivreda, ekologija i srodne nauke) i dobijaju DAAD stipendiju koja im pokriva troškove puta i boravka u stranim zemljama/u Srbiji.

Strani/naši univerziteti takođe mogu da profitiraju od ovog programa jer dobijaju asistenta za njihov istraživački projekat, ali i preko nemačkih studenata i pristup nemačkom obrazovnom sistemu i kontakt sa mentorima studenata u Nemačkoj.

Ovaj program je takođe i šansa za uspostavljanje međuakademske saradnje sa nemačkim univerzitetima ili intenzivaranje već postojećih mreža.

Period za prijavu projekta (ponudu prakse studentima iz Nemačke) je od 1. septembra do 15. oktobra 2019.

Više informacija naći ćete OVDE.

30/08/2019 13:17

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments