7. Noć biologije u Novom Sadu

18/04/2017 09:42

7. Noć biologije u Novom Sadu

Noć biologije će se po sedmi put na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, na Departmanu za biologiju i ekologiju, održati 21. aprila od 17 do 23 časa.

U okviru ove manifestacije održaće se interaktivne radionice koje su osmislili studenti, doktoranti i mladi saradnici, ali i profesori.

Radionice će uključiti posetioce pa će na jednom mestu svi moći da se zabave, ali i saznaju mnogo toga o biologiji kao naučnoj disciplini.

Manifestaciju “Noć biologije” svojom podrškom obogatiće staraoci prirodnih dobara u Vojvodini, JP Vojvodina šume, Zoovrt Palić, Nacionalni park Fruška gora, pokret Gorana Novog Sada, Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, Prirodnjački muzej iz Beograda, Botanička bašta Jevemovac, HabiProt – udruženje za održivi razvoj i očuvanje staništa Srbije, ali i mnogi drugi.

Učenici srednjih škola će i ove godine imati priliku da pokažu svoje znanje iz biologije, ali i da ga prenesu drugima, kroz radionice koje su osmislili zajedno sa svojim profesorima.

Pozvani su srednjoškolci, maturanti, ali i oni koji će to tek biti, da dođu i učetvuju u radionici “Nek’ je za nauk da prijemni nije bauk” gde će moći da prođu kroz malu pripremu za prijemni ispit.

Za najmlađe je priređen maskenbal. Učenici osnovnih škola od 1 do 4. razreda će prikazati biološke i ekološke maske.

18/04/2017 09:42

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments