Otvoren novoizgrađeni paviljon Studentskog doma u Kragujevcu

26/12/2019 16:54

Otvoren novoizgrađeni paviljon Studentskog doma u Kragujevcu

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić danas su svečano otvorili novoizgrađeni paviljon IV Studentskog doma u Kragujevcu čiji je kapacitet 153 mesta.

Ukupna vrednost investicije je 1.543.080 evra.

Investicija Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja realizovana je  u okviru Projekta “Obrazovanje za socijalnu inkluziju”, finansirana na osnovu Okvirnog sporazuma Republike Srbije i Banke za razvoj Saveta Evrope.

Ministar je ocenio da je reč o značajnoj investiciji i da će se nastaviti infrastrukturni projekti u oblasti visokog obrazovanja i studentskog standarda.

Sada je kapacitet ustanova za smeštaj studenata u Kragujevcu dovoljan, a u Beogradu nedostaje oko 1.500 mesta za smeštaj studenata, istakao je ministar Šarčević.

Ministar je u Kragujevcu razgovarao sa rektorom univerziteta o lošim uslovima Filuma i da će se tražiti rešenje.

Ministarstvo prosvete je u ovoj godini završilo i izgradnju i opremanje objekta Doma učenika srednje poljoprivredne škole u Šapcu, sa ukupno 110 mesta za smeštaj učenika kao i rekonstrukciju i opremanje Studentskog doma u Subotici sa 128 mesta za smeštaj studenata, što je sa izgrađenim IV paviljonom Studentskog doma u Kragujevcu ukupno obezbeđeno 391 novih mesta za smeštaj studenata i učenika u 2019. godini.

26/12/2019 16:54

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments