Novi studentski dom “Evropa” u Novom Sadu

18/08/2015, 16:51

Novi studentski dom “Evropa” u Novom Sadu

U novi studentski dom, pod nazivom “Evropa”, prvi studenti će se useliti u oktobru mesecu. Kapacitet doma je 350, a useliće se studenti sa fakulteta novosadskog Univerziteta.

Studentski dom “Evropa”, čija gradnja traje od 2008. godine, nalazi se na novosadskom naselju Telep. Izgradnju ovog doma finansirala je vlada Vojvodine i Mađarska.

Za jedno od 350 mesta moći će da konkurišu studenti Univerziteta u Novom Sadu koji su osnovno ili srednje obrazovanje stekli na mađarskom jeziku, kao i srpski studenti koji žive u Mađarskoj.

18/08/2015, 16:51
 • aca

  za Mađare dom od 350 ljudi, a veći je gotovo od svih naših domova, kakav je ovo bezobrazluk, da nije možda zbog toga što neće da uče srpski jezik u zemlji Srbiji, pa im i mi Srbi studenti nismo dobri cimeri? umesto da svi studenti imaju pravo na taj dom, opet se Mađari separatišu, odvratno, gade mi se takvi pojedinci(a ima ih mnogo..)

  • Dragan

   Sve si u pravu a jos koliko ih je preko veze uslo u taj dom a da nisu zavrsili ni osnovno ni srednje obrazovanje na madjarskom.Ovo je za jedno solidno istrazivanje medija ko stoji iza ovog separatisanja i po kom se stvarno osnovu primaju u dom?!

  • Alen

   Kao prvo ne razumem to da neće da uče srpski jezik, ti si totalno zaboravio da su predavanja na fakultetu na srpskom jeziku i onaj koji ne zna i neće da nauči taj neće dugo dogurati, na ovaj dom imaju prava mađarski studenti jer je ovaj dom finansirala vlada mađarske, zbog toga da bi mađari ostali u srbiji a da ne bi išli u mađarsku na studije. I kakav bezobrazluku ti pričaš? Ako već vlast u srbiji sere po sudentima to ne znači da neka druga država neće da pomaže svoju omladinu koja živi van zemlje, to što si napisao je čista ljubomora…

Pretraga

ANKETA

Gde pronalazite informacije o upisu u srednju školu/fakultet?
Baner ALUM 2