Jedna studentska menza manje u Novom Sadu

16/11/2015 11:37

Jedna studentska menza manje u Novom Sadu

U okviru kampusa Univerziteta u Novom Sadu nalaze se zgrade nekoliko fakulteta, studentskih domova i dva objekta studentskih restorana.

Međutim, nisu svi fakulteti smešteni u studentski grad, što studentima može doneti dodatne poteškoće, kada je na primer u pitanju ishrana u menzi.

Studenti Akademije umetnosti, koji predavanja imaju u zgradi na Petrovaradinskoj tvrđavi do sada su najčešće odlazili u studentski restoran broj 1 koji se nalazi na Bulevaru Mihajla Pupina, ali ne više.

Od početka ove akademske godine, ovaj studentski restoran je zatvoren. Zbog ovoga studenti sa akademije mogu da stignu u menzu samo vikendom ili kada nemaju predavanja, jer jedino tada možda mogu da stignu do jedne od ukupno dve menze koje se nalaze u kampusu.

Međutim, nisu samo studenti sa Akademije u problemu. Iste poteškoće imaju i oni koji su studije upisali na Medicinskom fakultetu, čija je zgrada takođe udaljena od kampusa.

Iako je postojala inicijativa studenata pre pet godina da se otvori još jedna menza koja bi se nalazila malo bliže Medicinskom fakultetu – to se nije desilo.

Zbog smanjenog broja sezonskih radnika u studentskim menzama, studenti su ostali bez jednog mesta gde su mogli da pojedu kuvan i topao obrok.

16/11/2015 11:37

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments