Šta se desi na internetu za jedan minut?

18/08/2015 16:17

Šta se desi na internetu za jedan minut?

Internet je dostupan sve većem broju ljudi na svetu, a sve više sadržaja na internetu “tera” nas da budemo što aktivniji u virtuelnom svetu.

Društvene mreže doživljavaju ekspanziju, pa se tako najpopularnija društvena mreža – Facebook sastoji od skoro 1,5 milijardi korisnika koji su aktivni svakog meseca. Upravo korisnici ove društvene mreže predstavljaju “najvrednije”, jer oni koji aktivno koriste Facebook za jedan minut lajkuju 4,1 milion postova.

Među najpopularnijim “mestima” na internetu je svakako i YouTube, platforma za postavljanje i gledanje video sadržaja. Upravo se za jedan minut na YouTube postavi čak 300 sati novog video materijala, spremnog za gledanje.

Još jedna od veoma popularnih društvenih mreža je Twitter, na koji se u toku jednog minuta pošalje skoro 350.000 tvitova. Apple-ova prodavnica je svakog minuta “prebukirana” jer se preko nje skine 51.000 aplikacija za 60 sekundi.

Ovo su podaci samo najpopularnijih društvenih mreža ili platformi – koje posećuje najveći broj ljudi, ali ima i oni na kojima se dešava malo manje aktivnosti svakog minuta. I sve to se dešava dok 60 odsto svetske populacije nema pristup internetu.

Predviđa se da će do kraja ove godine internet imati 3,2 milijarde ljudi, što će značiti da “samo” 4 milijarde i dalje neće imati pristup virtuelnom svetu. A videćemo kakva će virtuelna aktivnosti biti kada, prema rečima stručnjaka, do 2017. godine internet dobije još milijarda ljudi.

18/08/2015 16:17

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments