Najbolji lekovi protiv mamurluka!

04/09/2017 16:40

Najbolji lekovi protiv mamurluka!

Iako naravno jedini siguran lek protiv mamurluka jeste da ne pijete uopšte, postoje neki trikovi koji će vam ublažiti simptome prekomerne upotrebe alkohola.

Naravno, niko ne podržava opijanje, ali svima nam se desi da ponekad preteramo u piću. Jedini pravi lek protiv glavobolje, osećaja mučnine i umora nakon noćnog provoda jeste nekonzumiranje alkohola. Ukoliko se pak dogodi da preterate, naučne studije pokazale su nekoliko efikansih trikova uz pomoć kojih će se simptomi mamurluka umanjiti.

Voda

Dok konzumirate alkoholna pića, veoma je važno da budete hidrirani. Ovo znači da između svake čaše alkohola popijete jednu čašu vode. Voda će ubrzati izbacivanje štetnih materija, sprečiće glavobolju sledeći dan i umanjiće rizik od dehidratacije koju alkohol izaziva. Takođe, izbegavajte kofein, a jutranju kafu zamenite sokom od narandže ili biljnim čajem.

Masna ishrana

Pre odlaska na zabavu, potrudite se da pojedete nešto dovoljno hranljivo i masno, kako bi se želudac “obložio”. Nikako ne smete piti alkohol na prazan stomak.

Šećer

Iako zvuči neverovatno, isporbajte da pojedete nešto slatko dok konzumirate alkohol. Fruktoza ubrzava razradu alkohola u organizmu i umanjuje simptome mamurluka.

Doručak

Sledeće jutro, iako vam nije ni do hrane niti pića, obavezno doručkujte. Zdrav i izbalansiran jutranji obrok daće vam dovoljno energije.

Đumbir

Ova biljka umanjuje simptome mučnine i sprečava nagon za povraćanjem, rezultat je istraživanja američkog Nacionalnog institua za zdravlje.

Dobar san

Potrudite se da dovoljno odspavate, jer nedovoljno sna pogoršava simptome mamurluka.

04/09/2017 16:40

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

1 Comment
najnoviji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
alex
6 godine ranije

Ja vece gluposti nisam procitao ali ovo sa secerom bas ste ga uboli, mada mozda funkcionise sa aljoholom jer to ne znam sta je 😀