Koga će Google nagraditi sa 90.000 evra?

20/03/2016 09:07

Koga će Google nagraditi sa 90.000 evra?

Kompanija Google veoma velikodušno nudi 90.000 evra kao nagradu onome ko uspe da pronađe grešku u bezbednosti na Chromebook računarima.

Ova nagrada prvobitno je iznosila 45.000 evra, a sada je ovaj iznos dupliran, što pokazuje koliko je Google siguran u bezbednost ovih kompjutera.

Sve što je potrebno, kako biste osvojili ovu ni najmanje skromnu nagradu, jeste da pronađete trajnu grešku na Chromebook računarima u “guest” modu.

– Od kada smo ponudili nagradu od 50.000 dolara, nismo imali nikoga ko ju je osvojio. Sjajni istraživači zaslužuju velike nagrade, pa smo sada ponudili novčanu nagradu od šest cifara koja će biti dostupna čitave godine i nije ograničen broj ljudi koji je mogu dobiti – rekli su iz Google-a.

Upravo Chromebook računari u “guest” modu imaju najveću zaštitu, a korisnici ovih kompjutera mogu da skidaju fajlove sa interenta – ali ne mogu da instaliraju aplikacije, čak ni one koje se nalaze na Google Play Store-u.

Google-ovi programeri su svesni da su različite aplikacije najlakši način na koji hakeri mogu da upadnu na bilo koji računar, zbog čega su ovu opciju onemogučili na Chromebook-u.

20/03/2016 09:07

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments