Da li ste čuli za Džejn Voker?

12/05/2023 14:19

Da li ste čuli za Džejn Voker?

Džejn Voker je pandan čuvenom Džoniju. U pitanju promocija jednakosti polova koju promoviše multinacionalna kompanija Dijažio -Diageo, koja proizvodi piva, vina i žestoka pića.

Projekat promovisanja Džejn Voker započeo je oko 8. marta, kako bi se obeležio Dan žena, na pravi način – promovisanjem jednakosti polova i pravim poklonom – vrhunskim viskijem.

“Ženska” verzija čuvenog viskija

Na etiketi flaše viskija, našla se devojka, duge crne kose sa cilindrom i kravatom umesto leptir mašne – Džejn Voker.

Nažalost u pitanju je ograničena serija, oko 250 hiljada flaša krasiće Džejn, a viski upakovan na ovaj način dostupan je samo na području SAD.

Kako bi podržao akciju, Džoni Voker je donirao 1$ za svaku bocu Džejn Voker, a deo ukupnog prihoda od prodaje biće doniran organizaciji “She should run”. Cilj akcije je inspirisati žene sveta da postanu lideri u oblasti svog poslovanja.

Džoni istoriju duguje Džejn

Naime, kako navode iz Dijadžija, uloga žene u razvoju brenda Džoni Voker izuzetno je bitna. Posebno su zahvalni Elizabet Kaming, čija destilerija “Cardhu” predstavlja neizostavni deo i samu srž kompanije „Džoni Voker Blek Lejbel”. U pitanju je supruga osnivača Džoni Vokera, koja je imala značajnu ulogu u nastanku ovog poznatog napitka.

Danas, zaposlene u ovoj kompaniji čini 50 odsto žena, koje su i lideri u oblasti marketinga i menadžmenta.

Razgovori i podizanje svesti o jednakosti polova od izuzetnog su značaja, a posebno u poslovnom svetu. U mnogim državama, uključujući i SAD, žene i muškarci na istim pozicijama, nemaju istu platu. Muškarci dobijaju više novca za obavljanje istog posla. Zato je važno, na svaki mogući način podizati svest i sprovoditi slične akcije.

12/05/2023 14:19

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments