4 najčudnija fakulteta u SAD

06/12/2022 15:44

4 najčudnija fakulteta u SAD

Verovatno nikada niste čuli za ove fakultete, a možda biste trebali. Uz to što se na njima podučavaju biblijski likovi, veštine klovnova, na nekim od ovih fakulteta možete naučiti i kako se muzu krave.

Hamburger Univerzitet, Ilionis

Iako zvuči kao da se na ovom fakultetu uči kako se prave hamburgeri, zapravo ovaj fakultet promoviše kvalitetnu uslugu i sve u vezi sa hotelijerstvom. Škola ima 19 profesora koji, između ostalog, predaju i veštine poslovanja.

Ohajo koledž za klovnove

Iako je ovo zvučalo kao urbana legenda, ali da- zaista postoji koledž za klovnove. Uz učenje o istoriji klovnova, studenti se bave šminkanjem, kostimima i ponašanjem. Takođe, postoje i napredni časovi na kojima pojedinac može da nauči da hoda po zidovima, kako da padne, a da se ne povredi i slično. Na kraju, studentima je završni deo ispita nastup na ceremoniji dodele diploma.

Koldež Ozarks, Mizuri

U pitanju je neka vrsta bogoslovije gde studenti ne plaćaju školarinu, a koledž opstaje isključivo od donacija. Uz to, u kapusu studenti se bave kako poljoprivredom, tako i hotelijerstvom.

Dip Springs Koledž, Kalifornija

Na ovom koledžu, smeštenom na ranču, studenti uče sve o muži krava, učestvuju u porođaju krava, a uz manualni rad, ovde studneti pohađaju i političke debate. Na svakih sedam nedelja, svaki student dobija drugačiji zadatak, a nedeljno, mora da radi najmanje 20 sati.

06/12/2022 15:44

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments