Rektor Novosadskog univerziteta Miroslav Vesković dao otkaz

11/12/2014 17:08

Rektor Novosadskog univerziteta Miroslav Vesković dao otkaz

Rektor Novosadskog univerziteta Miroslav Vesković od početka sledeće godine neće više biti na toj funkciji. Umesto njega, dok se zvanično ne imenuje vršilac ove dužnosti, biće Radovan Pejanović, prorektor UNS-a za finansije.

Miroslav Vesković, na mesto rektora Novosadskog univerziteta došao je 2009. godine, a drugi uzastopni mandat ističe mu na leto 2015. godine. Do juna neće se znati ko će biti novi rektor UNS-a.

Razlog zbog kojeg je dao ostavku na dosadašnjoj poziciji može biti novo radno mesto u jednom od tela Evropske komisije u Briselu.

Kako bi se izabrao novi rektor, Savet Univerziteta mora da raspiše izbore za funkcije rektora i prorektora, zatim da odabere komisiju koja će sporvesti izbore. Oni koji predlažu kandidata mogu biti nastavno-naučna veća fakulteta i stručna veća unierzitetskog Senata, a kandidati za rektora moraju biti redovni profesori UNS-a koji imaju puno radno vreme na fakultetu, njihovi naučni, obrazovni i umetnički rad mora imati značajne rezultate. Sledeći uslov jeste da se kandidat aktivno služi engleskim jezikom, da ima iskustva u međunarodnoj saradnji i u rukovođenju u visokom obrazovanju kao i najmanje deset godina radnog staža na UNS-u, a na kraju tajnim glasanjem će Savet Univerziteta izabrati novog rektora.

Izvor: 021

11/12/2014 17:08

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments