Fakulteti nemaju adekvatne informacije o kvalitetu obrazovanja

30/11/2017 16:55

Fakulteti nemaju adekvatne informacije o kvalitetu obrazovanja

Istraživanje Beogradske otvorene škole o kvalitetu obrazovanja koje je sprovedeno u 132 visokoškolske ustanove u Srbiji je pokazalo da fakulteti nemaju adekvatne informacije i izveštaje o kvalitetu obrazovanja.

Te informacije bi trebalo stranim, ali i studentima iz Srbije, da pruže podatke kolikom broju studenata predaje jedan profesor, kolika je zapošljivost nakon završenih studija, koliko se i na koji način studenti pitaju za mišljenje, kako se donose odluke na fakultetima, kao i kakva je mobilnost studenata.

Predstavnica Beogradske otvorene škole Sanja Nasevski rekla je da je potrebno uvođenje indikatora za merenje kvaliteta studijskih programa, jer aktuelni recenzenti iz komisije za akreditaciju često subjektivno ocenjuju programe i da je potrebno uvođenje stranih eksperata u komisije, ne samo kada je reč o doktorskim studijama, već i o nižim stepenima.

Ona je dodala da je pokrenuta peticija za donošenje novog zakona o visokom obrazovanju koju je do sada potpisalo više od 1.700 profesora, akademika i građana.

Izvor: N1

30/11/2017 16:55

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments