Disciplinske kazne za studente Filozofskog fakulteta u Beogradu

18/12/2014 13:05

Disciplinske kazne za studente Filozofskog fakulteta u Beogradu

Uprava Filozofskog fakulteta u Beogradu podnela je disciplinske kazne protiv desetine studenata. Samoorganizovani studentski pokret 2014 izjavio je da su kazne neosnovane.

Studenti protiv kojih su podnete disciplinske kazne biće izbačeni sa fakulteta ili će njihovo dalje studiranje biti otežano – navodi se u saopštenju Uprave.

Profesor i prodekan za finansije Vasilije Gvozdenović i sekretar fakulteta Slobodan Ivenež podneli su prve prvijave protiv studenata zbog, kako kažu, pretrpljenog verbalnog i fizičkog nasilja.

Prijava sadrži navode da su studenti 23. oktobra “izazvali tuču ili učestvovali u tuči u prostorijama fakulteta“, dok studentiski pokret tvrdi da postoji dokaz (video-snimak) koji pokazuje “da su optužbe neosnovane“.

“Iako su prošle dve nedelje od blokade Fakulteta i studentima je rečeno kako neće trpeti posledice, ove disciplinske prijave su ipak pokrenute, i to pre dva dana. Ne smemo da dozvolimo da se studenti neosnovano terete, samo na osnovu učešća u protestu. Ne smemo dozvoliti kažnjavanje izražavanja kritičkog mišljenja na Filozofskom fakuletu”, saopštio je Samoorganizovani studentski pokret.

18/12/2014 13:05

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments