Facebook: Predstavljen virtuelni asistent za Messenger

11/04/2017 09:26

Facebook: Predstavljen virtuelni asistent za Messenger

Kompanija Facebook je predstavila svog virtuelnog asistenta za Messenger za koji je faza testiranja počela pre godinu dana.

Pod nazivom “M” ovaj virtuelni asistent je zasnovan na međusobnoj interakciji korisnika Messenger-a iz koje je i “učio” kroz fazu testiranja.

Naime, “M” pokreće veštačka inteligencija, a cilj je da upravo “M” uskoro postane potpuno automatizovana aplikacija koja može da predvidi obrasce ljudskog ponašanja kroz komunikaciju.

Kako funkcioniše “M”?

“M” prati dopisivanje korisnika Messenger-a i utvrđuje temu razgovora, nakon čega nudi svoje predloge za nastavak konverzacije u obliku izjava, emotikona ili nečega sličnog tome. Kada primeti da je razgovor došao do kraja, “M” predlaže stikere za pozdrav.

Ukoliko “M” primeti da pominjete novac ili plaćanje – on će predložiti i načine slanja ili preuzimanja novca, dok će ukolko dogovarate sa prijateljima viđanje “M” predložiti kako da isplanirate susret i slično.

Za grupne konverzacije “M” nudi mogućnost da na primer stavite anketu, a ukoliko razgovarate o vožnji ili nekoj određenj lokaciji – “M” će vam ponuditi usluge Uber-a ili Lyft-a.

S obzirom na to da “M” pokreće veštačka intelgencija koja konstantno “uči”, usluge virtuelnog asistenta “M” će biti bolje što ga više i češće koristite.

Za sada je “M” dostupan za iOS i Android sisteme, ali samo u Sjedinjenim Američkim Državama, a kada će biti dostupna i u Evropi – još uvek nije poznato.

11/04/2017 09:26

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments