Facebook: Nema Dislike-a, ali ima…

09/10/2015 09:36

Facebook: Nema Dislike-a, ali ima…

Od kada je bilo reči o tome da će se na Facebook-u pojaviti i dugme Dislike, bilo je mnogo rasprava, a mišljenja o tome su podeljena – da li je ovo dugme uopšte potrebno i kako će se odraziti korišćenje Dislike-a na sve korisnike ove društvene mreže.

Kompanija Facebook je smatrala da Dislike nije neophodan, a ukoliko vam se nešto ne sviđa, dovoljno je da ne pritisnete Like.

Na ovaj način izbegavalo se ispoljavanje negativnih stavova, kako bi korisnicima bilo što ugodnije da koriste ovu društvenu mrežu.

Međutim, došlo je do trenutka kada je Dislike ipak stigao i postao deo Facebook-a, ali na neočekivan način.

Dislike će na Facebook-u dati priliku da korisnici izraze svoja osećanja, odnosno mišljenje o nečemu što im se ne sviđa, ali neće biti ni mogućnosti da budu previše negativni niti da svojom aktivnošću povredi osećanja drugih korisnika.

Naime, Dislike dugme će se sastojati od šest različitih opcija, odnosno različitih reagovanja na određeni post.

Ovo će biti alternativa za već poznati Like, za situacije u kojima nam se post ne sviđa, nego u nama izaziva neko drugo osećanje.

Dislike opcije biće prikazane simbolima koji će označavati sledeće “reakcije”: “Ljubav”, “Haha”, “Jupi”, “Vau”, “Tužno” i “Ljuto”.fb-like

Ispod svakog posta će biti poređano, pored Like-a i niz pomenutih reakcija, a pisaće i broj pojedinih reakcija koje je taj post izazvao kod korisnika.

Priliku da iskoriste nove opcije koje Facebook nudi prvi će imati Španci i Irci, jer su upravo ove zemlje izabrane za testiranje novih opcija.

09/10/2015 09:36

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments