Aplikacija za dizajniranje ikonica

25/03/2015 13:04

Aplikacija za dizajniranje ikonica

Ukoliko želite da ikonice na ekranu vašeg iPhone-a izgledaju drugačije, ne morate menjati celu temu. Potrebno je samo da instalirate aplikaciju koja će vam omogućiti da menjate dizajn svake ikonice pojedinačno.

Dizajnirajte ikonice uz pomoć jedne od najpopularnijih aplikacija za dizajn ikonica:

1. App Icons

Ova aplikacija se može instalirati i na starije modele telefona. App Icons sadrži galerije popularnih ikonica u različitim sitilovima. Ikonice su dostupne u više boja, oblika, veličina, sa različitim efektima itd. Pored toga, ova aplikacija nudi i opciju da sami kreirate svoju ikonicu zahvaljujući šablonima koji se nude, a svoju fotografiju možete koristiti kao pozadinu.

2. CocoPPa

Aplikacija za iOS od 7.0 naviše menja vaše ikone kao i App Icons, stvaranjem vizuelne prečice do aplikacije, zbog toga vodite računa da ne obrišete izvornu ikonu odnosno aplikaciju. Ova aplikacija nudi razne uzorke i efekte, a naglasak je na japanskoj estetici. Uz pomoć ove aplikacije moguće je menjati i izgled desktopa, ne samo ikonica.

3. Make App Icon

Ukoliko želite svoje ikonice u potpunosti sami da kreirate, onda je najbolja aplikacija za vas Make App Icon. Uz pomoć ove aplikacije možete od nule kreirati ikonice čiji dizajn želite da promenite. Za korišćenje ove aplikacije biće vam potreban iPhone Explorer koji omogućava pristup sistemskim mapama, a dobro će vam doći i web alat za automstko određivanje dimenzija ikonica koji ih odmah zapakovane prosleđuje na vaš i mejl.

Izvor: B92

25/03/2015 13:04

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments