Ovako se WhatsApp bori sa konkurencijom

05/10/2016 09:40

Ovako se WhatsApp bori sa konkurencijom

WhatsApp je jedna od najpopularnijih aplikacija za komuniciranje, koja na mesečnom nivou ima više od milijardu aktivnih korisnika.

Međutim, kako bi ostala konkurentna i mogla da se izbori sa svim potrebama svojih korisnika i kako bi pridobila nove – mora da uvodi različite opcije koje će unaprediti upotrebu primarnih mogućnosti koje nudi.

Kao najvećeg konkurenta ova aplikacija, koja je u vlasništvu kompanije Facebook, smatra Snapchat što može biti razlog za najnoviju opciju koja se našla na ovoj aplikaciji, a koja ima veze sa obradim i slanjem fotografija.

Za sada je samo Android WhatsApp aplikacija dobila novu opciju koja omogućava crtanje po fotografijama koje korisnici razmenjuju putem ove aplikacije – a koja je veoma slična onoj koju Snapchat nudi svojim korisnicima. iOS verzija WhatsApp-a očekuje se uskoro.

Kako se koristi nova opcija na WhatsApp-u?

Nova opcija na WhatsApp-u koja omogućava crtanje po fotografijama koristi se tako što se snimi fotografija pomoću aplikacije, nakon čega će se pojaviti alati za obradu. Putem ikonice olovke i slova “T” koje će se pojaviti korisnici će moći da crtaju po željenoj fotografiji i da koriste različite boje, a moćiće i da je ukrase nalepnicama pre nego što je pošalju.

Unapređen WhatsApp-ov servis za slanje poruka

Osim nove opcije za obradu fotografija, WhatsApp je unapredio i svoj servis za slanje i primanje poruka, pa će tako korisnici moći da prosleđuju poruke većem broju ljudi odjednom – što ranije nije bilo moguće.

Pogledajte kako izgleda nova opcija na WhatsApp-u:

whatsapp-foto-crtanje

05/10/2016 09:40

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments