Opcija koja od Facebook-a pravi veliku online prodavnicu!

04/10/2016 10:24

Opcija koja od Facebook-a pravi veliku online prodavnicu!

Društvena mreža Facebook se već duže vreme koristi ne samo za komuniciranje među prijateljima niti informisanje, već kao mesto za reklamu – ali i prodaju.

Upravo zato je Facebook odlučio da unapredi ovu mogućnost, pa je zato predstavljena nova opcija pod nazivom Facebook Marketplace.

Ova opcija je dostupna na aplikaciji za pametne telefone i koristi se za direktnu prodaju proizvoda (P2P).

Zahvaljujući Facebook Marketplace opciji moguće je pretraživanje sadržaja prema relevantnosti ljudi koji prodaju neke proizvode za koje biste mogli da budete zainteresovani, a takođe izlaže i ono što vi sami imate da ponudite na online tržištu.

Zbog toga što je ova opcija povezana sa Messenger-om lakše je dogovaranje oko prodaje, odnosno kupovine – jer na taj način možete kontaktirati osobu od koje želite da kupite određeni proizvod.

Za sada je Facebook Marketplace dostupan za korisnike u Sjedinjenim Američkim Državama, Velikoj Britaniji, Australiji i Novom Zelandu, a ukoliko se pokaže kao veoma korisna i popularna opcija – biće proširen krug korisnika na ceo svet.

Iako predstavlja već poznat način kupovine koji se koristi na mnogim kupoprodajnim platformama, ipak ima jedan nedostatak u odnosu na druge – a to je nemogućnost ocenjivanja ponuđača i kupca kako bi se zaštitili ostali korisnici od prevare i slično.

Pogledajte kako izgleda i funkcioniše opcija Facebook Marketplace:

04/10/2016 10:24

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments