Novi Android: Prevođenje na više od 90 jezika

09/10/2015 16:15

Novi Android: Prevođenje na više od 90 jezika

Kompanija Google je novom verzijom operativnog sistema Andorid omogućio još lakše prevođenje na 90 različitih svetskih jezika.

Zahvaljujući ovoj opciji čak i oni koji ne znaju ni jedan strani jezik neće imati problem pri korišćenju bilo koje aplikacije, nego što to činiti veoma lako.

Nova verzija, koja nosi naziv Android 6.0 Marshmallow, ima nove opcije uz pomoć kojih će biti još lakše prevoditi bilo koji tekst na bilo koji od 90 jezika.

Kada se preuzme zvanična Google-ova Translate aplikacija na pametni telefon, nije potrebno čak ni da se pokrene kako bi funkcionisala.

Korisnik mora samo da u bilo kojoj drugoj aplikaciji obeleži tekst koji želi da prevede i nakon toga da odabere opciju “Translate” (prevedi) – koja će se pojaviti odmah iznad obeleženog teksta.

Android Translate aplikacija može da se koristi u aplikacijama kao što je WhatsApp, LinedIn, TripAdisor i mnogim drugim.

Prema navodima kompanije Google, svakog dana više od 500 miliona ljudi prevede više od 100 milijardi reči zahvaljujući novoj aplikaciji koju je Google omogućio na novoj verziji Androida.

Android Translate aplikacija radi ovako:

 
 

09/10/2015 16:15

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments