8 veoma korisnih aplikacija za fotografije

20/11/2015 16:08

8 veoma korisnih aplikacija za fotografije

Instagram je odlična aplikacija, ali manjak raznovrsnosti može značajno da naudi vašoj kreativnosti zbog relativno malog izbora efekata za sređivanje fotografija.

Kako su se kamere mobilnih telefona razvijale tokom godina, aplikacije za fotografije morale su da inovacijama isprate sve nove mogućnosti kada je fotografisanje telefonima u pitanju.

Postoje aplikacije koje pružaju napredne opcije za editovanje slika, pomažu vam oko razvrstavanja vaših galerija, i čak vam daju mogućnost da pravite .gif slike i interesantne kolaže.

Google Photos

Ovo je najbolja aplikacija za razvrstavanje i prenošenje vaših slika na cloud server. Interfejs ove aplikacije je veoma jednostavan i poseduje mnoge funkcije koje vaša galerija nema, kao na primer prepoznavanja lica, gde možete naći određene slike samim ukucavanjem reči ključne reči.

Cena: Besplatna
Dostupnost: iOS, Andorid

VSCO

Ukoliko želite da slike koje slikate vašim telefonom izgledaju mnogo bolje, ova aplikacija vam može pomoći velikim brojem različitih filtera. Aplikacija sadrži dosta više opcija za uređivanje slika od Instagrama, i svaki filter je dizajniran da stvara poseban efekat.

VSCO takođe nudi besplatan cloud prostor na koji možete da stavljate vaše fotografije, koja je kao visoko-kvalitetna, minimalna verzija Instagrama, koji se manje fokusira na usluge koje nudi socijalna mreža, a mnogo više na lepe i kvalitetne slike.

Cena: Besplatna

Dostupnost: iOS, Android

Layout

Ova aplikacija omogućava da od vaših slika pravite interesante kolaže, sa opcijama kao što su obaranje slika, kojom dobijate drugačiju perspektivu, i još mnogo kreativnih opcija za različite oblike slika. Postoji još veliki broj sličnih alikacija, ali Layout je daleko najbolja, najpreglednija i najpopularnija.

Cena: Besplatna

Dostupnost: iOS, Android

Hyperlapse

Aplikacija specijalo dizajnirana za video klipove snimljenje iPhone-om, stabilizuje video klip, i pruža mogućnost za ubrzavanje ili usporavanje, što je čini odličnom aplikacijom za smirivanje kamere i eksperimentisanje sa videima.

Cena: Besplatna

Dostupnost: iOS

Photoshop Fix

Uzmite osnovnu svrhu fotošopa, prebacite u mobilnu aplikaciju i dobijate Photoshop Fix, moćan program za editovanje fotografija sa opcijama kao što su uklanjanje crvenila u očima, promenite fokus, ili generalno uklonite neželjenje delove sa vaše slike. Iako naravno nije ni blizu računarskog programa, ova aplikacija je najbolje rešenje za mobilne telefone.

Cena: Besplatna

Dostupnost: iOS

Manual

Manual daje potpunu slobodu i kontrolu nad svim opcijama kamere, od objektiva, svetlosti, fokusa i još mnogih stvari. Kada je editovanje gotovo, sve slike se automatski snimaju u galeriju.

Cena: 3.99$

Dostupnost: iOS

Over

Over je nekada bila aplikacija samo za ubacivanje teksta u slike, ali najnovija verzija ju je pretvorila u čudo kreativnosti. Sa ovom aplikacijom možete dizajnirati čestitku, vizuelizovati ideju, napraviti interesante slike sa natpisima i još mnogo toga. Takođe, unutar aplikacije postoji ugrađena prodavnica, sa različitim dodatcima, što omogućava još više kreativnosti.

Cena: Besplatna

Dostupnost: iOS, Android

Giphy Cam

Ukoliko provodite dosta vremena na internetu, sigurno ste naleteli na slike u gif formatu. Ova aplikacija ne samo što pravi gifove, nego dopušta da ih dizajnirate kako vi želite, dodavajući tekstove, razne filtere i još mnogo toga, što ih čini veoma zabavnim.

Cena: Besplatna

Dostpunost: iOS, Android

20/11/2015 16:08

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments