Majkrosoft izbacio besplatan softver za mobilne uređaje

07/11/2014 16:55

Majkrosoft izbacio besplatan softver za mobilne uređaje

Majkrosoft je odlučio da ponudi svoj softver besplatno korisnicima moblinih uređaja kako bi parirao Guglu i Eplu.

Kompanija je prethodno svoj “Ofis” paket aplikacija naplaćivala korisnicima ajpeda, a danas su puštene u rad i verzija za ajfon kao i beta verzija za Android uređaje.

Ovo je jedan od poslednjih poteza Majkrosofta u njihovoj novoj strategiji da privuku mušterije da koriste njihove programe bez obzira na uređaj ili operativni sistem, kako ih ne bi izgubili zbog besplatnih ili jeftinih alternativa.

Majkrosoft ofis na ajfonu

Majkrosoft ofis na ajfonu. Foto: PCworld

Ovu novu strategiju odobrila je nova izvršna direktorka Satja Nadela, a ona je dokaz da se dominantnost Ofis paketa nije prenela i na mobilne uređaje. Prvi potez ove strategije odnosio se samo na korisnike ajped uređaja, koji su mogli da preuzmu aplikaciju za čitanje dokumenata besplatno, ali kako bi mogli da prave nove dokumente ili izmene postojeće, morali su da plaćaju 7 dolara mesečno.

Na svetu ima preko milijardu korisnika Ofis paketa, a za ajped je preuzeto više od 40.000 primeraka aplikacije, što jasno pokazuje da je to aplikacija koju ljudi žele da koriste – rekao je Džon Kejs, potpredsednik Ofisa u Majkrosoftu.

Iz kompanije su poručili da će za Windows platformu izbaciti aplikacije optimizovane za dodir tokom sledeće godine, kada izađe i Windows 10 operativni sistem.

07/11/2014 16:55

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments