Nema više besplatnog uTorrent-a?

27/08/2015 14:00

Nema više besplatnog uTorrent-a?

Kada je nastao, Torrent nije bio namenjen za deljenje piratskog materijala (programa, muzike, filmova i slično). Međutim, danas mu je to glavna svrha.

Jedna od torrent aplikacija je uTorrent koja postoji i u plaćenoj i besplatnoj verziji. Svi koji žele da koriste besplatnu verziju moraju da pristanu na učitavanje reklamnog sadržaja, čime ova kompanija dolazi do prihoda.

Iako je do sada to bilo moguće, komapnija BitTorrent Inc. ima neke nove zamsili, koje se odnose upravo na uTorrent, konkretnije na njegovu besplatnu verziju.

Naime, ova kompanija razmišlja o tome da uvede obavezno plaćanje za sve korisnike ove aplikacije, a na taj način će besplatna verzija otići u istoriju. Razlog za to je što svakog meseca besplatnu verziju uTorrent-a koristi 150 miliona korisnika, a veća zarada bi doprinela poboljšanju samog servisa.

Osim toga, ukoliko svi korisnici budu plaćali nestaće i iritantne reklame ali i dodatni softver koji se distribuira uz samo instalaciju uTorrent-a putem bundlea.

Još uvek nije poznato na koji će se način vršiti naplata za usluge, ali o tome će se odlučivati u narednom periodu. Jedno se zna da će postojati više platnih razreda kako bi se obezbedio što veći broj korisnika.

27/08/2015 14:00

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments