Bolji Facebook za lošiji internet

08/10/2015 13:52

Bolji Facebook za lošiji internet

Kompanija Facebook se trudi da svojim korisnicima pruži što bolju uslugu, pa redovno unapređuje opcije na ovoj društvenoj mreži.

Sada je na red došao News Feed koji je unapređen kako bi se učitavao što brže na Android uređajima koji nemaju previše kvalitetnu internet konekciju.

Facebook je razvio sistem kojim je omogućio procenu brzine interneta. Ako ste na 2G mreži, priče i fotografije sa News Feed-a će se učitavati dok čitate druge postove.

Osim toga, Facebook sada ima nove načine zahvaljujući kojima će birati priče koje će se učitavati kako bi se smanjili prekidi u učitavanju zbog interneta.

Na Facebook-u se sada koristi progresivni JPEG format za slike, kako bi se prikazivale slike niže rezolucije, pre nego što se zbog brzine interneta ona ne učita u punoj rezoluciji. Tako se smanjuje vreme čekanja na sadržaj koji želi da se vidi.

Ako je veza sa internetom toliko loša da kao i da ne postoji, Facebook će na News Feed-u pokazati ove priče koje je već ranije učitao, kako vam početna stranica ne bi bila prazna, dok se veza sa internetom ne poboljša ili ne ustali.

08/10/2015 13:52

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments