Sve Facebook opcije za fotografije!

07/12/2016 12:29

Sve Facebook opcije za fotografije!

Facebook je jedna od najposećenijih društvenih mreža sa velikim brojem korisnika koji putem ove platforme dele različite sadržaje svakod dana.

Među najčešće deljenim sadržajem nalaze se naravno fotografije, a kada je u pitanju Facebook – tu ima veliki broj opcija nemenjenih za ovakav sadržaj.

Tajno tagujte prijatelje

Ako želite da tagujete prijatelja, a da pritom tu fotografiju ne vide njegovi prijatelji na ovoj društenoj mreži – to je moguće u nekoliko klikova.

Kliknite na ikonicu na kojoj birate publiku (odmah pored dugmeta za objavljivanje fotografiej) i odaberite opciju Custom, zatom isključite opciju Friends of tagged.

Savršene dimenzije fotografija

Ukoliko imate problem sa dimenzijama fotografija koje želite da postavite kao profilnu ili naslovnu fotografiju – evo rešenja! Cover fotografija je dimenzija 851×315 piksela, a profilna 160×160 piksela.

Auto-poboljšavanje

Facebook prilikom svakog objavljivanja fotografija ili videa koji ste napravili nudi opciju “auto-enhancing”, odnosno auto-poboljšanja osvetljenja i jasnoće, što može pokvariti ono tšo ste želeli tim sadržajem da prikažete.

Upravo zato bi možda trebalo da isključite ovu automatsku opciju, a evo i kako:

  • korisnici Apple pametnih telefona treba da u donjem desnom uglu svog ekrana pritisnu opciju More, da povuku na dole, odu na Account Settings, kliknu na Videos and Photos i isključe opiju Apply Auto filter.
  • korisnici Android pametnih telefona treba da odu na App Settings, a zatim Ebhance photos automatically.

Postavljanje fotografija visoke rezolucije

Ako želite da potavite fotografiju koja je u visokoj rezoluciji – ona bi trebalo samo da uključite tu opciju prilikom postavljanja u album. Opcija “High Quality” omogućava da sve fotografije koje ubacite budu u visokoj rezoluciji.

Više autora jednog albuma

Imate zajedničke fotografije sa prijateljima sa nekog putovanja ili odmora i želite da se sve one nađu u jednom albumu na vašem profilu? Znajte da ne morate da tražite da vam prebace fotografije – jer možete omogućiti prijateljima da ubacuju fotografije u album na vašem profilu.

Dovoljno je da u gornjem desnom uglu izaberete opciju Change to Shared Album i ubacite prijatelje sa kojima želite da delite taj album i u koji oni mogu ubaciti sve slike koje žele.

Privremena profina fotografija

Veliki ste fan menjanja profilnih fotografija na svom nalogu? Onda će vam se sigurno svideti opcija za postavljanje privremene profilne slike. Potrebno je da izaberete opciju Upload Photo i odaberete sliku koju želite da koristite, a zatim da kliknete na opciju Make Temporary i označite koliko vremena želite da ona stoji na vašem profilu.

07/12/2016 12:29

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments