Letnja praksa za programere i veb dizajnere

07/07/2015 09:36

Letnja praksa za programere i veb dizajnere

Konkurs za letnju praksu, namenjenu studentima programiranja i veb dizajna, koju je raspisalo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, otvoren je do 10. jula.

Studentska praksa, u trajanju od dva meseca, održava se od 15. jula do 15. septembra.

Konkurs je namenjen mladima koji su u statusu studenta na osnovnim ili master studijama akreditovanih akademskih i strukovnih studijskih programa.

Kandidati za praksu moraju imati znanje i iskustvo u programiranju veb aplikacija, kao i poznavanje PHP-a, MySql-a i bar jednog objektivno orijentisanog ili funkcionalnoh programskog jezika. Pored toga, potrebno je imati i znanje i iskustvo u oblasti veb dizajna – HTML, CSS, JavaScript.

Program prakse će se obavljati kroz rad uz učenje o poslovima izrade veb aplikacije za potrebe skupljanja i prikazivanja podataka o obrazovnim i naučnim institucijama u Srbiji, korisničkoj podršci u procesu skupljanja podataka od obrazovnih i naučnih institucija i obradi podataka iz različitih izvora za potrebe Ministarstva.

Svi studenti na praksi radiće uz mentorstvo zaposlenih u grupi za razvoj informacionog sistema Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Praksa će se odvijati u zgradi Ministarstva prosvete, Nemanjina 22-26, Beograd.

Tri studenta koji nemaju smeštaj u Beogradu dobiće priliku da za vreme prakse žive u studentskom domu u Beogradu.

Prijavljivanje se vrši slanjem motivacionog pisma i biografije u EuroPass formatu, nakon registrovanja.

Biografija i motivaciono pismo moraju sadržati linkove ka radovima studenata iz oblasti veb dizajna ili programiranja aplikacija.

Odabrani kandidati će biti pozvani na razgovor 14. jula.

07/07/2015 09:36

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments