Tri diplome za tri godine studija

03/02/2014 15:56

Tri diplome za tri godine studija

Ukoliko su dobri poznavaoci engleskog jezika naši studenti mogu učestvovati u programu ”Evropski doktorat iz prava i ekonomije”. U pitanju je trogodišnji program na kraju kog se brani doktorat u Roterdamu i dobija diploma tri univerziteta.

Pored Roterdama, predavanja se slušaju na univerzitetima u Bolonji i Hamburgu. Pored dobrog poznavanja engleskog može se učiti i jezik zemlje u kojoj se studira. 

Ana Jakovljević, student završne godine doktorskih studija kaže da se u toku prve godine u Bolonji sluša nastava i polažu ispiti, dok se program druge godine u Roterdamu zasniva na prezentacijama.

Rokovi su striktno utvrđeni i moraju se poštovati. Deo stipendija za ovaj program daje Evropska komisija, a deo univerziteti.

”Moja tema je ”Korupcija u administraciji u tranzicionim zemljama”, ja trenutno kao slučaj za analizu uzimam Srbiju i trenutno sam ovde, sprovodim istraživački rad delim upitnike po ministarstvima i videćemo šta će od toga izaći”, kaže Ana.

Ana Jakovljević (Izvor: RTS)

Ana Jakovljević (Izvor: RTS)

Njene studije su specifične, jer je u pitanju multidisciplinaran program koji se bavi i ekonomijom i pravom. Potencijalni problem može predstavljati nostrifikacija diplome.

”Izazov će verovatno i to biti”, izjavila je Ana.

Posle diplomiranja namerava da se vrati na svoje radno mesto u Rektoratu Univerziteta u Beogradu.

Izvor: RTS

03/02/2014 15:56

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments