Studentski front: Osuda napada na studente Filozofskog

18/11/2014 12:58

Studentski front: Osuda napada na studente Filozofskog

Juče je ispred Ministarstva prosvete organizacija Studentski front održala simboličnu akciju kojom Ministarstvu želi da poruči da javno osudi napade na studente koji protestuju i koji su blokirali Filozofski fakultet u Beogradu.

Sekretar Studentskog fronta Marko Šović kaže da studentske proteste od početka propratili napadi fašističkih organizacija i da su ti napadi razlog njihove akcije.

Oni od Ministarstva prosvete zahtevaju da osudi nasilje nad studentima, a od Ministarstva unutrašnjih poslova zahtevaće da rasvetli ko su počinioci i nalogodavci napada na studente, kao i da se oni izvedu pred lice pravde. Šović je dodao da za sada nema naznake da se nešto radi po tom pitanju.

Nakon što su predali pismo Ministarstvu prosvete, delegacija Studentskog fronta se uputila ka MUP-u kome je takođe predano pismo gde se traži privođenje pravdi počiniocima.

Jučerašnja akcija uručivanja pisama ministarstvima povodom Međunarodnog dana studenata prva je u nizu obeležavanja “Nedelje studentske borbe” koja će trajati do 23. novembra.

Od oktobra, kada je blokiran Filozofski fakultet, dogodila su se tri incidenta u kojima su napadnuti studenti koji blokiraju fakultet.

Izvor: 24 sata

18/11/2014 12:58

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments