Studenti Filozofskog blokirali deo Rektorata

13/11/2014 10:53

Studenti Filozofskog blokirali deo Rektorata

Studenti Filozofskog fakulteta u Beogradu, koji već pet nedelja drže fakultet pod blokadom, juče su odlučili da blokiraju predavanja u fakultetskim prostorijama u zgradi Rektorata Univerziteta u Beogradu.

Jedan od studenata izjavio je kako su odlučili da prekinu defanzivu mirnog protesta i da urade nešto ozbiljnije, jer će samo tako Uprava fakulteta reagovati na njihove zahteve.

Studenti su se na ovaj korak odlučili jer već pet nedelja drže Filozofski fakultet pod blokadom, a zahtevi im nisu uvaženi.

Blokadu organizuje Samoorganizovani studentski pokret koji poručuje da je ovakav potez bio neophodan i poziva sve koji mogu da pomognu da se pridruže protestu.

Studenti kažu da se nadaju da će ovaj razvoj situacije navesti Upravu fakulteta da pokaže dobru volju za saradnju i razumevanje za svoje studente. Studenti će se potruditi da održe blokadu i povežu što više ljudi sa njom, a juče su podržali štrajk radnika koji su blokirali pruge, pa očekuju i njihovu podršku.

Organizator blokade Samoorganizovani studentski pokret organizovaće sutra u 16 časova zbor u amfiteatru Filozofskog fakulteta.

Izvor: 24 sata

13/11/2014 10:53

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments