Počinje drugi upisni rok

31/08/2015 14:29

Počinje drugi upisni rok

Na fakultetima na kojima je ostalo slobodnih mesta za upis, drugi upisni rok počinje 1. septembra i završava se polovinom meseca.

Drugi upisni rok počinje 1. septembra kada se na većini fakulteta i visokih škola, na kojima još uvek ima mesta za upis, održava prijavljivanje kandidata, koje će trajate na pojedinim fakultetima i do tri dana.

Nakon prijave kandidata sledi polaganje prijemnog ispita, koje će se realizovati po istim pravilima kao i prijemni ispit u prvom roku, koji je bio održan krajem juna i početkom jula meseca na fakultetima i visokim školama.

Rezultati prijemnog i preliminarna lista kandidata za upis može se očekivati dan ili dva nakon polaganja prijemnog. Svi kandidati koji smatraju da su oštećeni u bodovima nakon polaganja prijemnog ispita i objavljivanja rezultata, imaju pravo na žalbu.

Konačna rang lista biće objavljena nakon što istekne period namenjen za podnošenje žalbi. Na konačnoj rang listi biće objavljena imena kandidata koji će se upisati na fakultet ili visoku školu u kojoj su konkurisali za upis.

Slobodna mesta na fakultetima i visokim školama u Srbiji

31/08/2015 14:29

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments