Najbolji kragujevački studenti još uvek bez nagrada

15/07/2014 17:50

Najbolji kragujevački studenti još uvek bez nagrada

Najbolji kragujevački učenici i studenti još uvek nisu dobili novčane nagrade Fonda ”Akademik Dragoslav Srejović”, koje dodeljuje lokalna samouprava.

Reč je o 191 đaku ili studentu koji još nisu dobili jednokratnu novčanu nagradu, koja je do prošle godine bila stipendija i isplaćivala se u devet mesečnih rata.

Kako bi mogli da konkurišu i za druge stipendije, postignut je dogovor s čelnicima grada da se stipendija preinači u nagradu. Zadovoljstvo stipendista nije dugo potrajalo jer su nagrade sada tri puta manje nego pre. Iako je školska godina završena, oni još čekaju na isplatu.

”Najviše nas boli to što se na naše rezultate ne obraća pažnja. Nemamo nikakve povlastice poput stipendista drugih fondova. Za šest godina, koliko sam stipendista, nikada niko nije nagovestio da će naši uspesi i dostignuća biti potrebni ovom gradu”, priča u ime svih nagrađenih Mladen Josijević, student treće godine doktorskih studija Fakulteta inženjerskih nauka.

Visoki kriterijumi

Za srednjoškolce uslov za dobijanje nagrade je prosek 5,00 i jedno od prva tri mesta na takmičenju. Za studente akademskih studija prosek 9,50.

Izvor: Blic

15/07/2014 17:50

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments