Na Filozofskom studenti sahranili budžet

14/11/2014 11:53

Na Filozofskom studenti sahranili budžet

Juče je na Filozofskom fakultetu u Beogradu Samoorganizovani studentski pokret održao performans pod nazivom “Sahrana budžeta”.

Performansu je prisustvovalo nekoliko desetina ogorčenih studenata sa transparentima na kojima je pisalo “Iskopaće te studenti, ja ti to kažem”, “Izbori se za svoje”, i “Ne štedite na nama”.

Studenti su se okupili da odaju počast statusu budžeta studenata, koji je godinama seckan i kidan, a sada je i sahranjen. Prema njihovim rečima, u nekim normalnim zemljama budžet živi čak i kroz besplatne knjige.

Sahrana budžeta. Foto: Blic

Sahrana budžeta. Foto: Blic

Studenti kažu da oni zvanično gube status budžetskih studenata i da će samo 10 procenata biti na budžetu. Blokadu će prekinuti tek kad se usvoji njihov zahtev za smanjenje cene jednog ESPB boda.

Nakon performansa, studenti su održali “Zbor”, odnosno Skupštinu studenata, gde svaki student ima pravo glasa i može da iznese svoje mišljenje.

Studenti su najavili da će danas ispred Platoa u 14.30 da odigraju šahovsku partiju “Uprava protiv studenata”, pod parolom “Budi tu kad Upravi damo šah-mat”.

Izvor: Blic

14/11/2014 11:53

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments