Konkurs Fonda za mlade talente za stipendiranje najboljih studenata

13/01/2020 15:33

Konkurs Fonda za mlade talente za stipendiranje najboljih studenata

Fond za mlade talente Republike Srbije raspisao je 23. decembra 2019. godine Konkurs za stipendiranje do 950 najboljih studenata završne godine osnovnih akademskih studija i do 460 studenata završne godine master akademskih studija sa visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija, za školsku 2019/2020. godinu.

Konkurs je namenjen studentima završne godine osnovnih, integrisanih i master akademskih studija na visokoškolskim ustanovama čiji je osnivač Republika Srbija.

Uslovi koje kandidati treba da ispunjavaju su:

  • da su državljani Republike Srbije ili da imaju status izbeglice;
  • da imaju prebivalište u Republici Srbiji, odnosno boravište – za lica koja imaju status izbeglice;
  • da su u školskoj godini za koju se konkurs raspisuje upisani u završnu godinu osnovnih akademskih studija ili master akademskih studija ili integrisanih akademskih studija fakulteta i univerziteta čiji je osnivač Republika Srbija;
  • za studente završnih godina osnovnih akademskih studija i integrisanih akademskih studija da im je prosečna ocena najmanje 8,50 u toku prethodnih godina studija, a za studente master akademskih studija da im je prosečna ocena najmanje 8,50 sa osnovnih akademskih studija;
  • da su položili sve ispite sa svih prethodnih godina studija;
  • da nisu navršili 25 godina života – za studente osnovnih akademskih studija, odnosno da nisu navršili 27 godina života – za studente master akademskih studija i studente integrisanih akademskih studija.

Tekst konkursa, model prijave, izjavu o saglasnosti za pribavljanje podataka, primer ovlašćenja za potpisivanje ugovora i model ugovora o stipendiranju mogu se preuzeti na sajtu Fonda za mlade talente.

Konkurs je otvoren do 24. januara 2020. godine.

Fond za mlade talente Republike Srbije je od avgusta 2008. godine, od kada je pod okriljem Ministarstva omladine i sporta, do danas dodelio preko 29.800 nagrada i stipendija studentima i učenicima srednjih škola u vrednosti od 7,9 milijardi dinara, među kojima je 12.399 stipendija studentima završne godine osnovnih i master akademskih studija na visokoškolskim ustanovama čiji je osnivač Republika Srbija.

Detaljnije informacije naći ćete OVDE.

13/01/2020 15:33

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments