Dva nova master programa na novosadskom Filozofskom fakultetu

13/01/2015 11:16

Dva nova master programa na novosadskom Filozofskom fakultetu

Komisija za akreditaciju i proveru kvaliteta odobrila je dva nova master programa na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu. Od školske 2015/2016. godine studenti će moći da upišu master program Konferencijsko stručno i audiovizuelno prevođenje i master Srpska filologija: srpski kao strani jezik.

Novi master programi na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu su, kako se navodi na sajtu ovog fakulteta, rezultat TEMPUS projekta REFLESS kojim je na Univerzitetu u Novom Sadu rukovodio profesor dr Pavle Sekeruš sa saradnicima sa odseka za anglistiku, romanistiku, germanistiku, rusistiku i srbistiku.

Konferencijsko stručno i audiovizuelno prevođenje je master program koji traje dve godine i vredi 120 ESPB. Nakon završenog ovog mastera, student dobija zvanje master prevodilac, a sa znanjem stečenim za dve godine biće kompetentan za simultano, konsekutivno i pisano prevođenje sa engleskog, francuskog i nemačkog u kombinaciji sa srpskim jezikom.

Master program Srpska filologija: srpski kao strani jezik traje jednu godinu i zahteva 60 ESPB. Student nakon završetka ovog master programa dobija zvanje master profesor filolog, a u dodatku diplome stavlja se srpski kao strani jezik.

Upis za ova dva nova master programa na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu počinju od školske 2015/2016. godine.

13/01/2015 11:16

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments