FPN odgovorio studentima: Nemamo ni mi novca

16/10/2014 09:50

FPN odgovorio studentima: Nemamo ni mi novca

Uprava Fakulteta političkih nauka (FPN) u Beogradu saopštila je juče studentima da ima razumevanja za njihovu finansijsku situaciju, ali da u izmenjenim uslovima finansiranja više ne može da izdvaja sredstva za njihovo stipendiranje.

U toku prethodne godine, FPN je uložio oko 30 miliona dinara u stipendiranje studenata (za samofinansirajuće studente koji su postigli dovoljan broj bodova, za osobe sa invaliditetom i studente bez jednog ili oba roditelja) kao i za finansiranje studentskih aktivnosti (sportske aktivnosti, međunarodna takmičenja, publikacije, itd.).

Uprava FPN izjavila je da fakultet neće biti u mogučnosti da izdvoji tu istu sumu novca sledeće godine zbog izmenjenih uslova finansiranja, ali da se nada da će se u narednim danima doći do odgovarajućeg rešenja i da će se nastaviti školska godina.

Iz uprave su rekli i da su se u medijima pojavile informacije koje narušavaju ugled fakulteta i da daju lažnu sliku o protestu i ciljevima studenata.

U saopštenju se navodi i da je zabrinjavajuće prenošenje pisma Dušana Radanovića koji se predstavlja kao predsednik Studentskog saveza i govori u ime studenata, a ova organizacija već neko vreme nije aktivna na FPN i nema predstavnike u Studentskom parlamentu.

Druge studentske organizacije na FPN-u ogradile su se od ovakvih pokušaja zloupotrebe protesta.

Deo studenata blokirao je fakultet u ponedeljak, a njihovi zahtevi su da studenti koji su ostvarili 60 ESP bodova u prethodnoj godini budu na budžetu, kao i da se akademci koji su ostvarili od 48-59 bodova oslobode dela školarine.

Izvor: 24 sata

16/10/2014 09:50

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments