Izložba u Kući kralja Petra

19/11/2014 16:36

Izložba u Kući kralja Petra

Sinoć je u Kući kralja Petra na Senjaku otvorena izložba “Umetnici i njihovi profesori – generacija Fakulteta likovnih umetnosti 1993-1998.”, a predstavlja svojevrsni dijalog učenika i učitelja.

Na izložbi se nalazi stotinak dela 50 studenata i 19 profesora koja pružaju uvid u individualne pristupe, razne tehnike i stremljenja, ali i sadejstva generacija slikara, vajara i grafičara sa domaće likovne scene na prelazu 20. u 21. vek.

Slikarka Nataša Budimlija Krstić rekla je da su studenti generacije 1993-1998. prvi put zajedno izlagali pre pet godina povodom deset godina završetka studija.

Na izložbi su vidljive neke zajedničke teme, ali stilovi se u potpunosti razlikuju, čak i među našom generacijom. Postoji neki spoljašnji diktat, ali i ono što mi kao stvaraoci iznutra želimo da izrazimo – rekla je Nataša.

Na izložbi se nalaze radovi akademika Milice Stevanović i Radomira Reljića, profesora FLU Velizara Krstića, Milete Prodanovića, Dimitrija Pecića, Vladimira Komade, Nikole Vukosavljevića, Nebojše Radojeva, Momčila Antonovića, Žarka Smiljanića i drugih.

Izložba obuhvata sve tradicionalne i savremene tehnike osim performansa, a predstavljeni su i radovi umetnika generacije 1993-1998. Ivone Pleskonje, Slavka Krunića, Bojana Otaševića, Milene Maksimović Kovaccević, Aline Gadomski Todorović, Dragane Dodig Pajković, Nataše Budimlije Krstić, Vesne Moravić Balkanski i ostalih.

Izložba će trajati do 1. decembra 2014. godine.

Izvor: Blic

19/11/2014 16:36

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments