Ipak nastavak blokade Filozofskog?

24/11/2014 10:32

Ipak nastavak blokade Filozofskog?

Samoorganizovani studentski pokret, uprkos glasanju koje je obavljeno pre nekoliko dana, saopštio je da neće odustati od svojih zahteva i blokade Filozofskog fakulteta.

Pokret je demantovao navode Uprave tog fakulteta da je postignut dogovor da se protest prekine i smatra da je to još jedan pokušaj diskreditovanja studentskog protesta.

Dekan Filozofskog fakulteta Miloš Arsenijević rekao je u petak da je na održanom zboru većin studenata izglasala prekidanje protesta i prekid blokade fakulteta.

Studenti koji su i posle zbora ostali da blokiraju fakultet i protestuju kažu da je Uprava tada isključila struju i grejanje kako bi prekinula bunt tih studenata.

Zaključani preko noći

Studenti koji su nastavili sa blokadom fakulteta izjavili su da ih je u subotu uveče privatno obezbeđenje zaključalo u zgradi Filozofskog fakulteta, te da je time počinjeno krivično delo narušavanja slobode kretanja.

Oni navode da je policija intervenisala po pozivu studenata i da je tada ulaz na fakultet otključan.

Studenti i studentkinje Samoorganizovanog studentskog pokreta kažu da veruju da je ovo učinjeno po nalogu Uprave fakulteta, imajući u vidu da je u petak Uprava pokušala da obustavi blokadu nastave i najoštrije osuđuju taj potez.

Izvor: 24 sata

24/11/2014 10:32

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments