Zahteve studenata bi trebalo još razmotriti

08/09/2013 11:58

Zahteve studenata bi trebalo još razmotriti

Ministar prosvete izjavio je da je na strani studenata, koji najavljuju proteste zbog oštirijih uslova studiranja, ali da se njihov zahtev treba još razmotriti.

“Ja sam čovek koji 35 godina radi sa studentima i veoma dobro znam kako razmišljaju i biću na njihovoj strani, ali moramo da se dogovorimo” rekao je ministar Tomislav Jovanović.

Jovanović je izjavio da će danas razgovarati sa rektorom Univerziteta u Beogradu, Vladimirom Bumbaširevićem i sa predstavnikom studenata Srbije, Milanom Miladinovićem i da će dogovoriti o tom problemu.

“U svakom slučaju, ono što bude dogovorio SKONUS i što predlože studenti zajedno sa njima, to će se uzeti u razmatranje i doneti odluka koja je pravična, pravedna i koja ne iziskuje da se problemi rešavaju na ulici” dodaje ministar.

Na većini fakulteta u Srbiji počelo je potpisivanje peticije kojom se studenti protive oštrijim merama studiranja, a ovu peticiju do sada je potpisalo preko od 10000 akademaca. Peticiju je pokrenula Studentska konferencija univerziteta Srbije.

Izvor: 021

08/09/2013 11:58

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments