Filozofski neće ni danas raditi, dekan poziva Ministarstvo da reši problem

25/11/2014 11:27

Filozofski neće ni danas raditi, dekan poziva Ministarstvo da reši problem

Dekanski kolegijum Filozofskog fakulteta u Beogradu juče je saopštio da nova zgrada Fakulteta neće ni danas raditi.

Neidentifikovana lica i dalje se nalaze u Novoj zgradi fakulteta, dok su se neredi i incidenti javili u više navrata u Staroj zgradi fakulteta. S obzirom na trenutnu situaciju u Novoj zgradi, nije moguće obezbediti tehničke i bezbednosne uslove za boravak i rad studenata, zaposlenih i posetilaca fakulteta – stoji u saopštenju Dekanskog kolegijuma Filozofskog fakulteta.

Miloš Arsenijević, dekan Filozofskog fakulteta, rekao je da studenti koji blokiraju ovaj fakultet postavljaju nezakonite uslove i “guše tuđa prava”, te da je sada na Ministarstvu prosvete da reši problem, jer fakultet nema više opcija.

On je naveo i da postoji razlika između protesta i blokade, te da blokada predstavlja onemogućavanje prava onim studentima koji žele da studiraju, kao i profesorima da ostvare pravo na rad i obave svoju dužnost. Gušenje tuđih prava je nedopustivo u borbi za svoja prava – rekao je dekan.

Dekan je rekao da su studentima ispunjena tri od četiri uslova, a da četvrti uslov nije moguće ispuniti jer ne bi bilo zakonito. On smatra da “manjina traži nešto protivzakonito” i da bi trebalo da odustane od toga, pogotovo zato što im je većina zahteva ispunjena.

Izvor: 24 sata

25/11/2014 11:27

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments