Univerzitet u Beogradu dobio računarski centar

04/11/2013 19:59

Univerzitet u Beogradu dobio računarski centar

Novi opremljeni računarski centar biće dostupan svim studentima Univerziteta u Beogradu, on raspolaže sa 20 računara i svim pratećim softverom.

WinWin i Savez studenata otvorili su računarski centar koji će biti dostupan za sve studente Beogradskog univerziteta, ovo je još jedan korak napred za povećanje informatičke pismenosti među studentima.

Verujemo da je rad na širenju informatičke pismenosti jako važan za mlade ljude, za budućnost naše zemlje pogotovo. Ovi računari će pomoći našoj budućoj intelektualnoj eliti, ne samo u sticanju novih znanja, već i u razmeni iskusatva sa studentima iz drugih zemalja”, kazao je Dejan Popović, direktor razvoja kompanije WinWin.

Osim donacija za najbolje studenteu vidu tehnike opreme, početak novembra je predviđen da studenti prate predavanja i uče od stručnjaka kompanije “Lenovo” koji će ih bolje upoznati sa novim tehnologijama i tendencijama.

Počasni gost na otvaranju računarskog centra bio je prof. dr Slobodan Stupar, uticajan faktor za ravoj informatičke pismenosti na našim prostorima, koji je na otvaranju istakao važnost korišćenja savremenih tehnologija i širenju informatičke pismenosti.

Izvor: Mondo

04/11/2013 19:59

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments