Diplomiranje putem “Skajpa”

16/10/2014 16:20

Diplomiranje putem “Skajpa”

Studiranje preko interneta odavno je hit u svetu, a u poslednje vreme se i naši studenti sve češće odlučuju za ovaj vid studiranja.

”Oko 1.500 naših studenata odlučilo se da studira na daljinu , što je oko 15%”, kaže profesor Slobodan Čerović, profesor Univerziteta Singidunum, ”Pre šest godina diplomirao je prvi student putem Skajpa.”

Za sistem učenja na daljinu uglavnom se odlučuju zaposleni, kojima je to prilika da se obrazuju uporedo dok rade kako bi napredovali u karijeri. Ovo je naročito važno za  zaposlene u unutrašnjosti  koji bi zeleli da prate inovacije  a poslom su udaljeni od Beograda. Studiranje na daljinu idealno je i za sportiste koji zbog takmičenja često putuju.

Osim u Beogradu, postoje dva konsultativna centra u Nišu i Novom Sadu, a profesori posle 17 časova moraju da budu dostupni studentima.

Mogućnosti za zloupotrebu su minimalne, jer se tačno zna koliko koji student provodi vremena čitajući literaturu . Vreme za kolokvijum je ograničeno i poznata je  šifra pod kojom je student uključen.

Izvor: Večernje novosti

16/10/2014 16:20

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments