Dekani tvrde: Školarine se neće povećavati

04/11/2014 11:32

Dekani tvrde: Školarine se neće povećavati

Nakon studentskih protesta, fakulteti su odlučili da ukinu brojne takse koje su studenti plaćali, pa se postavljalo pitanje da li će ovo usloviti povećanje školarina za sledeću godinu.

Novine 24 sata su uradile anketu sa dekanima beogradskih fakulteta i došle do saznanja da za sada nijedan dekan o tome ne razmišlja.

Prof. dr Miodrag Mateljević, dekan Matematičkog fakulteta, rekao je da se ne planira povećanje cena školarine, i smatra da studente ne treba time opterećivati. On je rekao da iako država ne pokriva troškove rada fakulteta onoliko koliko bi trebalo, oni neće dozvoliti da se to obije o glavu studentima.

Isti stav kao prof. Mateljević ima i dekan Šumarskog fakulteta. Cena školarina se definitivno neće povećavati. Najveći problem koji oni imaju je finansiranje terenske nastave koja predstavlja veliki trošak zbog transporta, ali se taj problem neće rešavati novcem studenata, rekao je prof. dr Milan Medarević.

O povećanju cena školarine ne razmišlja se ni na Elektrotehničkom fakultetu, gde kažu da se ukinute takse nisu ni ranije naplaćivale.

Izvor: 24 sata

04/11/2014 11:32

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments