Dekan Filozofskog: Ostvaruju se pretnje sa društvenih mreža, napadnut jedan profesor

28/11/2014 17:17

Dekan Filozofskog: Ostvaruju se pretnje sa društvenih mreža, napadnut jedan profesor

Dekan Filozofskog fakulteta izjavio je danas da broj krivičnih prijava zbog fizičkog i verbalnog nasilja raste, te da je ponovo napadnut jedan od profesora sa ovog fakulteta.

Na fakultetu je sada situacija još neprijatnija, jer se broj krivičnih prijava protiv studenata samo povećava, a juče je ponovljen nasrtaj na jednog od profesora, izjavio je dekan Miloš Arsenijević na konferenciji za novinare u Beogradu.

On je istakao da taj profesor morao da obavi pregled u Urgentnom centru zbog bolova u grudima i povišenog pritiska uzrokovanog stresom.

Arsenijević je rekao da time “počinju da se ostvaruju pretnje sa društvenih mreža” i pročitao neke od pretnji poput “Ako analiziram čitavu situaciju, ne znam zašto do sada nismo zapalili dekanat” i “Smrt upravi, policiji”.

Dekan je rekao da očekuje odluku prosvetne inspekcije do ponedeljka koja će naložiti dalje akcije i dodao da za sada neće mešati policiju, iako postoji peticija koja to predlaže, a koju su potpisali neki profesori.

Arsenijević je opovrgnuo i saopštenje predsednice Saveta Svetlane Čizmić u kome se studenti pozivaju na “konstruktivan razgovor” i na oformljavanje tima koji bi ih na tim razgovorima predstavljao.

Dekan je rekao da Uprava neće razgovarati sa studentima dok se blokada ne obustavi, a kako kaže, ne zna se o čemu su studenti danas u osam časova razgovarali sa predstavnicima Ministarstva prosvete.

Izvor: Blic

28/11/2014 17:17

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments