EBEC: “Upoznaj budućnost, probudi kreativnost, budi uspešan!”

22/02/2016 11:30

EBEC: “Upoznaj budućnost, probudi kreativnost, budi uspešan!”

Udruženje studenata tehnike Evrope – BEST Beograd, po deveti put za redom organizuju inženjersko takmičenje EBEC Beograd u sklopu “Beogradski dani inženjera”.

Takmičenje se održava od 10. do 14. marta na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a odvija se u dve kategorije – Studija slučaja i Timski dizajn.

Učesnici takmičenja su studenti tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta koji će imati priliku da uporede svoje inženjerske i prezentacione veštine učestvovajući na različitim radionicama i treninzima koji će se održati u sklopu takmičenja.

EBEC (1)

Timski dizajn

Kategorija takmičenja – Timski dizajn predstavlja najkreativniju vrstu nadmetanja koje podrazumeva rešavanje određenog ineženjerskog problema konstruisanjem naprave koja vrši zadatu funkciju kao što je na primer dizalica, katapult, letelica ili neki muzički instrument.

Studija slučaja

Kategorija takmičenja – Studija slučaja omogućava studentima da usavrše svoje veštine rešavajući i prezentovajući rešenja tehničkoh ili tehničko-menadžerskog problema, koristeći se pritom prethodnim iskustvom i stečenim znanjem.

EBEC (3)

EBEC (European BEST Engineering Competition) je najveće evropsko takmičenje studenata – budućih inženjera, koje ima za cilj da podstakne timski i takmičarski duh mladih.

Svake godine se takmičenje održava na tri nivoa – lokalnom, regionalnom i evropskom. Ovogodišnje finale inženjerskog takmičenja EBEC biće održano u avgustu 2016. godine u Beogradu, gde će se susresti najbolji studenti tehnike Evrope.

Prijava za učestvovanje na EBEC takmičenju je besplatna.

Više informacija o događaju i načinu prijave nalazi se na sajtu ili zvaničnoj Facebook stranici.

22/02/2016 11:30

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments