Kako izvući najbolje od života u studentskom domu?

20/02/2023 14:04

Kako izvući najbolje od života u studentskom domu?

Šta sve možete očekivati kada se preselite u dom i kako se snaći, saznajte u nastavku.

Bilo kakva velika promena teško nam pada, a naročito kada, zbog studija, moramo da se odselimo iz rodnog grada, od roditelja i prijatelja i da živimo u domu. Ipak, ne očajavajte, jer život u studentskom domu može da ima brojne pozitivne strane.

Saveti za život u studentskom domu

1. Očekujte buku

Kada živite u zgradi sa nekoliko desetina brucoša, ne postoji mogućnost da bude tiho. Uz muziku, tu su i glasan smeh, svađe i brojni drugi studenstki zvukovi. S vremena na vreme zamolite kolege da se utišaju, ukoliko morate da učite ili spavate, a savet je i da kupite čepiće za uši.

2. Pitanje privatnosti

Neretko u studentskim domovima postoje zajednička kupatila, pa ako i postoje odvojena, sobu delite sa cimerom ili cimerima. Pripremite se na to da će vam manjkati privatnosti.

3. Pripremite se na različite ljude

Prvi put sada suočićete se sa različitim tipovima ljudi, koji imaju različita interesovanja i stavove. Vremenom ćete se navići.

4. Higijena

Ma koliko bili umorni, vodite računa o čistoći sobe i kupatila. Na kraju krajeva vi ćete ovde živeti najmanje 4 godine. Dogovorite se sa cimerom da vam jedan dan bude dan za spremanje i podelite obaveze.

5. Cimeri

Veoma je važno da se dobro složite sa cimerom ili cimerima, iako ih ne možete birati. Potrudite se da ih upoznate.

6. Nije sve tako crno

Za kraj, život u domu u vreme studija može vam doneti brojne pozitivne promene. Upoznaćete mnogo ljudi, možda naći ljubav svog života ili novog najboljeg prijatelja. Uvek ćete imati da od nekog pozajmite pastu za zube ili olovku i imaćete sa kim da učite. Uz to, imaćete društvo za odlazak i dolazak na fakultet, ali i za lude studentske žurke ili odlazak u pozorište, u zavinosti od toga šta vas više zanima…

 

20/02/2023 14:04

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments