Stipendije za osnovne, master i doktorske strudije

11/03/2021 09:31

Stipendije za osnovne, master i doktorske strudije

Ministarstvo obrazovanja, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije objavilo je na svojoj zvaničnoj internet prezentaciji pozive za učešće na konkursima za dodelu stipendija.

Moskovski državni univerzitet za međunarodne odnose (MGIMO) pri MIP-u Ruske Federacije dodeljuje dve stipendije za osnovne akademske studije i po jednu za: master studiju i pripremni jednogodišnji tečaj ruskog jezika za školsku 2021/2022. godinu. Rok za apliciranje je 23.04.2021.

Dok je bavarska vlada omogućila za letnje kurseve nemačkog jezika za 2021. godinu. Obuke su organizovane u saradnji Bavarskog visokoškolskog centra za Srednju, Istočnu i Jugoistočnu Evropu (BAYHOST). Rok za prijavu je 23.03.2021, a zainteresovani bi trebalo da imaju najmanji nivo znanja nemačkog jezika – B1.

U okviru Programa lične razmene studenata i istraživača, a u sklopu bilateralne saradnje, Nacionalna agencija za akademsku razmenu Republike Poljske ponudila je stipendije za naučni staž u ukupnom trajanju od 32 meseca za kandidate koji poseduju diplomu visokog obrazovanja (za staž u trajanju od 1 do 9 meseci) kao i za jednosemestralne studije za 10 studenata (osnovnei master studije). Zainteresovani se mogu prijaviti do 05.05.2021.

Vlada Republike Koreje dodeljuje stipendije za postdiplomske (master i doktorske) studije za četiri osobe. Rok za apliciranje je 12.03.2021. Kako stoji u opisu konkursa za ove stipendije se mogu prijaviti svi državljani Republike Srbije koji imaju završen prethodni nivo studija sa bilo kog fakulteta (za master -završene osnovne studije, za doktorat -završene master studije).

Više informacija o uslovima i neophodnoj dokumentaciji za prijavu, ali i samim konkursima nalazi se na sajtu Ministarstva obrazovanja Vlade RS.

11/03/2021 09:31

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments