Smotra učeničkih radova iz optike na PMF-u u Nišu

07/05/2015 16:37

Smotra učeničkih radova iz optike na PMF-u u Nišu

Departman za fiziku Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu, u okviru međunarodnog projekta Global open lab days organizuje smotru radova iz optike koje su uradili srednjoškolci.

S obzirom na to da je, od strane Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, 2015. godina proglašena Međunarodnom godinom svetlosti i optičkih tehnologija, smotra učeničkih radova jedna je od aktivnosti kojom Departman obeležava Međunarodnu godinu svetlosti.

Smotra počinja u 10 časova u amfiteatru PMF-a u Nišu, a na početku posetioci će prisutvovati predavanjima iz oblasti optike, lasera i astronautike. Predavanja će održati studenti, saradnici i profesori Departmana za fiziku.

Posebno će biti interesantno predavanje o teleskopu Habl, koji ove godine slavi 25 godina rada, nakon čega slede dve prezentacije – o projektu LED rasvete koji je realizovan na PMF-u i o savremenim tehnologijama u optici.

Smotra najboljih radova sredjoškolaca koji su učestvovali na konkursu povodom Međunarodne godine svetlosti, počinje u 11:50 časova, a dodela nagrada planirana je za kraj, od 13:30 časova.

Izvor: Svet nauke

07/05/2015 16:37

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments