Novi Sad: Prezentacija radova za Nagradu “Dr Zoran Đinđić”

13/12/2016 12:33

Novi Sad: Prezentacija radova za Nagradu “Dr Zoran Đinđić”

Javna prezentacija radova koji su se našli u užem izboru za dodelu Nagrade “Dr Zoran Đinđić” održaće se u utorak, 13. decembra u Amfiteatru Centralne zgrade Univerziteta u Novom Sadu.

Prezentacija radova počinje u 17 časova, a biće predstavljeni najbolji radovi koji se kandiduju za ovu nagradu koja se dodeljuje za najbolji diplomski rad, završni rad na master akademskim studijama ili magistarski rad iz filozofskim i socioloških nauka za 2016. godinu.

Na osnovu mišljenja stručne Komisije u sastavu prof. dr Dragan Prole, Filozofski fakultet Univerziteta u Novom Sadu, prof. dr Dragan Todorović, Filozofski fakultet Univerziteta u Nišu i prof. dr Predrag Krstić, Institut za filozofiju i društvenu teoriju, Univerziteta u Beogradu, od dvanaest prijavljenih radova u uži izbor odabrano je pet radova.

U uži izbor ušli su:

  • master rad “O jednoj zaboravljenoj alternativi Kantor-Dedekindovoj teoriji kontinuuma: infinitezimalizam od Lajbnica do osnivača nearhimedovske geometrije”,
  • master rad “Analitička i kontinentalna filozofija: nefilozofski uzroci jaza i njegove posledice”,
  • master rad “Djuijeva pragmatistička teorija estetskog iskustva”,
  • master rad “Odnos života i smrti sa budnošću i usnulošću u Heraklitovoj filozofiji” i
  • master rad “Uzroci pojave kanibalizma i oblici njegove manifestacije”.

Nakon javne prezentacije radova u užem izboru, Odbor Fonda „Dr Zoran Đinđić” će na osnovu obrazloženog mišljenja Komisije utvrditi predlog za dodelu Nagrade.

Odluku o dodeli ovogodišnje Nagrade „Dr Zoran Đinđić za najbolji diplomski rad, završni rad na master akademskim studijama ili magistarski rad iz filozofskih i socioloških nauka” donosi Senat Univerziteta u Novom Sadu.

13/12/2016 12:33

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments